Comunicat

COMUNICAT

Am luat cunoștință cu surprindere și regret de comentarii și interpretări distorsionate privind troița comemorativă dedicată lucrătorilor de informații români, amplasată în Cimitirul Militar „Sf.Gheorghe” Pitești (și nu în Cimitirul Eroilor, cum eronat s-a afirmat în mai multe articole de presă).

Menționăm că inaugurarea acestei troițe comemorative este o inițiativă exclusiv locală a sucursalei A.C.M.R.R. Argeș și nu are aprobarea conducerii Serviciului Român de Informații.

Încă de la înființarea sa, acum mai bine de 20 de ani, A.C.M.R.R s-a pronunțat cât se poate de clar – alături de alte organizații ale veteranilor din diverse structuri informative ale României și în consens cu societatea românească, în general – în sensul denunțării și delimitării de anii ’50, perioadă neagră din istoria României. Această poziție a fost și este cu atât mai firească, cu cât Asociația reprezintă cadre în rezervă și retragere care nu se născuseră încă ori erau copii în acele vremuri de neagră amintire.

Ca ilustrare suplimentară a faptului că monumentul este dedicat memoriei lucrătorilor de informații în general, din toate structurile și din toate timpurile (și nu Securității din perioada comunistă), e de subliniat și că, la sfințirea troiței au participat – alături de membri ai Sucursalei Argeș a A.C.M.R.R., promotorii acestui demers – și reprezentanți ai asociațiilor de rezerviști ai altor instituții și structuri românești din domeniile apărării și siguranței naționale.